QR-code bij Bergse spoorbrug

In aanwezigheid van leden van de Stichting Spoorbrug Geertruidenberg (SSG) en van de Bergse wethouder voor erfgoed, Mike Hofkens, werd op donderdag 24 maart een QR-code aangebracht bij de oude spoorbrug over de Donge. Via die QR-code verkrijgt ieder die meer wil weten over de brug informatie aangeboden in het Nederlands, Duits, Frans en Engels.

De QR-code verwijst naar een site van industrialheritage.eu, die samenwerkt met EFAITH (European Federation of Associations of Industrial and Technical Heritage).

EFAITH is een samenwerkingsverband voor vrijwilligers en organisaties in Europa op het gebied van industrieel en technisch erfgoed, met als doel: research, behoud, restauratie en zo mogelijk hergebruik van industrieel en technisch erfgoed. EFAITH ziet vrijwilligers en hun organisaties als de motor voor het behoud van cultureel, technisch en industrieel erfgoed en wil de verbindende factor zijn op het gebied van erfgoed in de Europese Unie. Op 2 april vindt in Barcelona de Europese beurs voor industrieel toerisme plaats onder de naam B-Industrial. Op die beurs zal door EFAITH de aandacht worden gevestigd op de spoorbruggen in de Halve Zolenlijn en specifiek ook op de Dongespoorbrug als belangrijk erfgoed in Nederland.